sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Kirja-arvostelu: Jere Nurminen - Kiira : Ehjäksi särkynyt



Painovuosi: 2018
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Sivumäärä: 240
Arvio: ☆☆☆ / ☆☆☆☆☆
"Kiira Korven taitoluistelu-uraan mahtui arvokisamitaleita ja raskaita pettymyksiä. Laji vaati lapsuudesta asti tinkimätöntä työtä ja armotonta itsekuria. Menestys toi mainetta, mutta myös ankaria suorituspaineita, ja rakkaus luisteluun vaihtui huomaamatta ahdistukseksi. Henkinen ja fyysinen loppuun palaminen vuonna 2015 pakotti porautumaan syvälle minuuteen - ja antoi alun uudelle elämälle. Valovoimainen, yleisön rakastama luistelutähti kertoo tarinansa hurmaavan avoimesti ja vilpittömästi."
Aloin lukemaan kirjaa viime vuoden joulukuussa, mutta sitten yht'äkkiä tuli pidemmän puoleinen tauko lukemisesta ja tämäkin kirja, muutaman muun teoksen kanssa, jäi hyllylle keräämään pölyä. 

Tykästyin heti kirjan alusta asti siihen, että vihdoinkin on nuoren naisen kirjoittama omaelämäkerta. Rehellisyyden nimissä ajatuksissa kävi myös, että mitäköhän 30-vuotias omaelämäkertaansa oikein voi kirjoittaa.

Korpi kirjoittaa avoimesti omasta elämästään aina lapsesta tähän päivään. Hän käsittelee suorasanaisesti kilpauraansa ja sitä, mitä on sen vuoksi joutunut uhraamaan. Mitä kaikkea vaaditaan, jos haluaa olla maailman paras.

Läpi kirjan lukija voi aistia Korven henkisen pahan olon, joka vain pahenee 15-vuotisen uran aikana. Uran viimeisinä vuosina loukkaantumisia tulee enemmän sekä henkinen jaksaminen on koetuksella. Viimein, vuoden 2015 Shanghain MM-kisoissa tapahtuu loppullinen loppuun palaminen, josta alkaa hidas paranemisprosessi.
Onko kilpaurheilu tärkeämpää kuin oma henkinen hyvinvointi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti