keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Lenny Kravitz - Let Love Rule

 

LENNY KRAVITZ - LET LOVE RULE

Macmillan Audio, 2020
6h 40 min


Kun Lenny Kravitzin muistelmateos tuli vastaan äänikirjapalvelussa, en voinut vastustaa kiusausta ja otin sen kuunteluun. En ole liiemmin kuunnellut hänen tuotantoaan, mitä nyt muutamia hänen hittejään, joita soitettiin radiossa ja entisajan MTV:ssä. En siis tiennyt ollenkaan, mitä kirja tulee pitämään sisällään ja sainkin tämän asiosta tuoreen näkökulman hänen elämäänsä ja alkupään uraansa.

Tämä elämäkerta kattaa Kravitzin elämänkaaren aina ensimmäisen levyn, Let Love Rule, julkaisuun saakka.
Äänikirjan lukijana toimii Kravitz itse, joten tarinaa oli sitäkin mukavampi kuunnella. Elämäkerroissa juuri tämä formaatti toimii mielestäni parhaiten; on jotenkin outoa kuunnella tarinaa toisen henkilön lukemana. Äänen ja tarinan pitää sointua yhteen.

Mielestäni Kravitz kertoo nuoruusvuosistaan aidosti ja kaunistelematta; hän mainitsee ongelmat koulussa ja kotona, nostaa esille päihdekokeilut ja niiden pidempiaikaisen käytön. Hän kertoo avoimesti kahtia jakautuneesta elämästään, yinistä ja yangista; siitä miten hänen valkoinen ja musta perimänsä ovat vaikuttaneet ja aina olleet tasapainossa Kaksoset-horoskooppimerkkiä myöten.

Kiinnostavaa on myös se, kuinka hän saa kerrottua orgaanisesti omin sanoin hengellisyydestään ja sen tärkeydestä elämäänsä. Kuinka hän on nuoresta asti kulkenut niitä hengellisiä polkuja, jotka ovat tuntuneet kulloinkin hyvältä. 
Hengellisyyden kanssa on aina kulkenut käsi kädessä tarve tehdä ja olla osa musiikkia. Uppoutua musiikkiin täysin rinnoin ja löytää oma ainutlaatuinen soundi, joka pitää hänet pinnalla.

Omaa musiikillista ääntään etsiessään Kravitz kertoo käyneensä läpi jos jonkilaista kokoonpanoa ja tyyliä, aikalailla laidasta laitaan. Oli kiinnostavaa kuulla, että hän on laulanut poikakuorossa, sanoittanut kappaleita muille artisteille ennen omaa uraansa, soittanut eri bändeissä eri instrumentteja ja lopulta kokeillut soolouraa.

Valitettavasti tämä elämäkerta on nykytrendin mukaan vain ensimmäinen osa hänen taivaltaan. Olisin itse kuunnellut hänen elämästään myös pidemmän pätkän; kuinka kaikki muuttui debyyttialbumin myötä. Jään siis odottamaan tälle jatkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti