sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Kirja-arvostelu: Oskari Saari : Aki Hintsa - Voittamisen anatomia



Painovuosi: 2015
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 348
Arvio: ☆☆☆ / ☆☆☆☆☆

"Mies F1-mestareiden takana kertoo tarinansa ja paljastaa menestyksen salaisuuden. Mika Häkkinen, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel... Aki Hintsa - Voittamisen anatomia on ainutlaatuinen tarina F1-maailman huipulta, jossa suomalainen Aki Hintsa leipoo kuljettajista mestareita. Sittemmin kansainväliset huippujohtajat ovat ottaneet Hintsan opit käyttöönsä. Teos sisältää runsaasti ennen julkaisematonta tietoa formulamaailman kulissien takaa sekä Hintsan kokonaisvaltaisen toimintamallin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat.
Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet?"

Teos oli minulle nimeltään jo entuudestaan tuttu, olihan sen ilmestyessä vuonna 2015 syntynyt suurempi mediahuomio sekä sosiaalisen median vaikuttajat jaksoivat hehkuttaa kirjaa. Juuri tämän takia en uskonut kirjaa koskaan lukevani, mutta toisin kävi ja hyvä niin. Olin täysin väärässä ennakkoluulojeni kanssa tällä kertaa.

Aki Hintsa - Voittamisen anatomia kertoo pääasiassa Hinstan kehittämästä menestyksen ympyrästä ja sen tuloksista mm. eri urheilijoiden kautta. Teoksessa käydään kattavasti läpi koko tämä periaate, kohta kohdalta, lukija huomioon ottaen. Kirjassa myös käsitellään Hinstan omaa elämää, elämänpolkua, joka johti tämän teorian kehittämiseen ja sen hiomiseen maksimaalisen tuloksen aikaansaamiseksi.

Yllätyksekseni huomasin jopa liikuttuvani muutamaan otteeseen kirjaa lukiessani. Oskari Saari on tuonut hyvin lukijan eteen kuvan vahvasta ja periksiantamattomasta miehestä, joka uskoi kovaan työntekoon ja muiden elämän parantamisen voimaan. Hintsa oli selvästi omassa kutsumusammatissaan lääkärinä. Myöhemmin, vuosien mittaan, tästä lääkäristä tuli kehon ja mielen ammattilainen.

Kirja on kirjoitettu tavalla, josta jokainen lukija voi noukkia itselleen eväitä oman elämänsä ymmärtämiseen ja kehittämiseen. Hintsan opit ovat yhtä käytännössä toteutettavia jokaiselle kuin huippu-urheilijalle tai kiireiselle yritysjohtajallekin.

Teos oli kokonaisuudessaa eheä ja tarpeeksi kattava. Kaikki tarpeellinen avattiin eikä mitään tärkeää jätetty huomiotta. Kirjoittajan kieli oli sujuvaa ja selkeää. Minulle ei tullut kertaakaan oloa etten ymmärtäisi lukemaani tai edes, että tarvitsisin vähän lisäselvitystä. Tuli olo, että teos on tehty lukijalle (myös sellaiselle, joka ei välttämättä tiedä mitään formuloista).

Oli ilo lukea tämä kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti