sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Mari Jungstedt - Pimeys keskellämme



Painovuosi: 2018
Alkuperäinen nimi: Ett mörker mitt ibland oss
Suomentanut Emmi Jäkkö
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Sivumäärä: 320
Arvio: ☆☆ / ☆☆☆☆☆

"Gotlannissa vietetään kesän eloisinta aikaa. Vuosittainen keskustelutapahtuma Almedal-viikko on alkamassa Visbyssä ja purjehduskilpailu Gotland runt on käynnissä. Kilpailu saa kuitenkin kammottavan käänteen, kun rannalta löytyy raa'asti surmattu mies."

Tämä Gotlanti-sarjan 14. osa on ollut luettavien kirjojen hyllyssä viime kesästä asti. Sarjan kirjat ovat sopivan kevyttä luettavaa rantatuoliin ja riippukeinuun. 

Tällä kertaa komisario Anders Knutas ja tiiminsä kohtaavat julmasti surmatun uhrin, joka on myös maineikkaan ravintolan omistaja. Kuka haluaisi pahaa nuorelle ravintolanpitäjälle?
Voiko tämä johtua siitä, että uhri on auttanut kotouttamaan nuoren pojan Afganistanista?

Kirjassa tulee esille ulkomaalaisvihamielinen ryhmä, joka on ollut aktiivinen toisesta maailmansodasta asti. Ryhmä osallistuu myös Almedal-viikkoon ja on saanut edustajalleen puheenvuoron.

Knutaksen ja Karin Jacobssonin rakkaus on koetuksella. Karin saa lohtua yhdestä kuulusteltavasta, Joel Kjellmanista. Miten käy Knutaksen ja Karinin?

Kirjojen taso on mielestäni vuosien mittaan hieman laskenut, vaikka ovathan ne edelleen hyvää keskitasoa. Ainakin lomalukemiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti