sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Maria Semple - Missä olet, Bernadette?



Painovuosi: 2019 (pokkari)
Alkuperäinen nimi: Where'd You Go, Bernadette?
Suomentanut Outi Järvinen
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy
Sivumäärä: 322
Arvio: ☆☆☆☆ / ☆☆☆☆☆

"Kun viisitoistavuotias Bee vaatii perhelomaa Antarktiksella palkinnoksi hyvistä arvosanoistaan, hänen pelottavan älyäs ja agorafobiasta kärsivä äitinsä Bernadette syöksyy tekemään matkavalmisteluja. Bernadette itse on romahduksen partaalla yritettyään vuosikymmeniä elää Seattlessa elämää, jollaista ei koskaan halunnut. Kun katastrofi seuraa toistaan, Bernadette katoaa ja jättää perheensä selvittelemään sotkun. Ja juuri sen Bee tekee: hän penkoo sähköposteja, laskuja ja mustiinpanoja paljastaakseen äitinsä salatun menneisyyden, jonka Bernadette on salannut vuosikymmenien ajan."

Pitihän tämä kirja lukea ennen kuin menin katsomaan itse elokuvan!

Maria Semple onnistuu maalaamaan lukijalle mielenkiintoisen kuvan päähenkilöstä, Bernadettestä. Naisesta on tullut vuosien mittaan täysi neurootikko, melkeinpä jokaisesta aiheesta elämässään. Henkilöhahmoon on saatu taitavasti ujutettua todella pistävää huumoria ja omintakeisia tapoja.

Vaikka itse tarina on hieman surullinen, kaikkine pienine yksityiskohtineen, siitä ei kuitenkaan saa liian surullista vaikutelmaa.

Bernadetesta alkaa paljastua tarianan edetessä täysin uusia puolia.

Naurupyrähdyksiä aiheuttava kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti