sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Kirja-arvostelu: Kari Hotakainen - Tuntematon Kimi Räikkönen




Painovuosi: 2018
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Siltala
Sivumäärä: 269
Arvio:  / ☆☆☆☆☆

"Tämä kirja on kertomus vaatimattomista oloista lähteneestä ihmisestä, joka murtautui epätavallisen ammatin huipulle. Tämä kirja kertoo ajamisesta, perheestä, luottamuksesta, rakkaudesta, vapaa-ajasta ja nuoren miehen elämän tähänastisista dramaattisista hetkistä. Ääneen pääsevät Kimi Räikkösen lisäksi hänen äitinsä, veljensä, vaimonsa, uskotut ystävät sekä työtoverit managerista mekaanikkoihin ja muihin kuskeihin.
Tuntematon Kimi Räikkönen on hurja, humoristinen ja liikuttava kirja - sen luettuasi tiedät mitä puhuu ihminen, joka ei yleensä puhu, ja mitä ajattelee ihminen, jonka moni tietää mutta harva tuntee."

Tämä kirja oli jälleen niitä, joita en ajatellut koskaan lukevani. Aihe ei ole itselleni kaikkein läheisin tai edes kiinnostava. Toisin kävi, jälleen kerran.

Tuntematon Kimi Räikkönen on henkilökuva ja sen mukaisesti teoksessa käsitellään Räikkösen elämää pienestä pojasta aina nykypäivään asti. 

Kokonaisuutena en välittänyt teoksesta. Kari Hotakaisen valitsema kirjoitustyyli ei iskenyt ja oikeastaan oli jopa häiritsevä. Asiakokonaisuudet poukkoilivat eikä niistä aina saanut kiinni. Tuntemattomia nimiä mainittiin ilman kunnollista pohjustusta, olettaen lukijan tuntevan mainitut henkilöt. Myös tarinnankerronnassa, Räikkösen tarinassa, poukkoiltiin todella paljon, jopa kesken sivun.

Olin jättämässä kirjaa kesken moneen otteeseen yllämainittujen asioden takia.

Tulipahan luettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti