sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Tintit - villasukat



Lanka: Novita 7 veljestä - 10 Valkoinen
Menekki: 191 g
Puikot: 3.5 mm

Jo vuoden toinen sukkapari neulottu ja kolmas parikin on jo aloitettu. Olenpas ollut ahkera tammikuun alkupuoliskolla.

Olen ottanut perinteeksi ostaa joka vuosi Niina Laitisen sukkakalenterin ja neuloa siitä niin monta sukkamallia vuoden aikana kuin vain jaksan ja intoni riittää.

Kalenterin ensimmäiset sukat olivat nämä Tintit, joista tuli sattumalta samanväriset kuin mallisukissa. Kaaviot oli mukava neuloa ja vaikka jokainen kerros piti katsoa erikseen, niin malli oli kuitenkin itsessään helppo ja noudatti loogista kaavaa. Näin kutominen eteni tasaista vauhtia ja sukat syntyivät kuin itsestään ihan muutamassa päivässä.

Novitan sukkalanka on yleisesti ottaen hyvin tasalaatuista ja jo ostovaiheessa tietää, mitä tuli ostettua. Kierre pysyy tasaisena läpi kerän ja värikin on yleisesti hyvin tasainen. 
Tällä kertaa valkoisen langan joukkoon oli lipsahtanut aivan aavistus ruskeaa lankaa ja vihaamani solmukin oli kerässä mukana. Onneksi lopputulokseen nämä häiriötekijät eivät vaikuttaneet.

Täytyy vielä erikseen mainita, että olen ollut hyvin tyytyväinen Novitan koivusta tehtyihin sukkapuikkoihin. Silmukat pysyvät nätisti puikoilla neulomisen ajan ja puikot tuntuvat miellyttäviltä käytössä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti