sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Kirja-arvostelu: Tuomas Kyrö - Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja



Painovuosi: 2018
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 191
Arvio:  / ☆☆☆☆☆

"Kun muistaa kuinka eli, ei inise tästä päivästä. Koulutöistä, kesätöistä ja kengännauhojen sitomisesta. Oppiiko kukaan mitään, kun aina laitetaan kypärä päähän ja työnnetään aaltouuniruokaa suuhun?" Mielensäpahoittaja

Olen lukenut melkeinpä kaikki aiemmat osat kyseisestä kirjasarjasta. Alkupään kirjat olivat mukavia ja jopa välillä hauskoja, mutta osien lisääntyessä mielestäni jutun juju on hävinnyt.

En odottanut liiemmin mitään tältä kirjalta, mutta pitihän se nyt lukea, kun vihdoinkin Mielensäpahoittaja kohtaa nykyajan hipaisulaitteet.

Tuomas Kyrö maalaa hyvin kuvaa siitä, miten atk-verkkoon pääsy ja uudet hipaisulaitteet tulevat Mielensäpahoittajan elämään ja antavat uuden mahdollisuuden saada oma ääni kuuluviin. Näillä uusilla yhteyksillä Mielensäpahoittaja saa yhteyden myös ulkomaille ja kiinalaiseen vanhaan mieheen.

Kirjassa käsitellään tuttuun tapaan lyhyin luvuin aina yhtä mielensä pahoittamisen aihetta, mutta tällä kertaa se kirjoitetaan blogitekstimuotoon, jossa se aiheuttaa kansallista hämminkiä ja paljon liikehdintää kommentikentässä.

Kaiken kaikkiaan nopea luettava, mutta ei jätä itsessään sen suurempaa muistijälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti